Eszközként a csúcsra jutáshoz

Amikor az ember céget alapít azt gondolom, hogy elég kevés eséllyel fordul meg a fejében egyáltalában véve az, hogy ő nem csak egy jól működő kis céget fog tudni kialakítani, hanem bizony az idő előre haladtával egy nagyvállalati berkekben is keményen helytálló csapat vezetője és talán, ha lehet ilyet mondani tulajdonosa lesz, én azonban ezt már a cégalapításkor elhatároztam és éreztem is belül. Persze meg kellett vívnom nekem is a magam harcait, de nem hagytam magam sosem, mert mindvégig bennem volt az az érzés, mint akkor az alapításkor, és persze már az is nagyon sokat nyomott a latba, hogy ott volt közel tizenöt munkavállalóm, akik bennem bíztak, és akiknek a megélhetése is tőlem és a cégtől függött.

Most már azt mondhatom, hogy egyrészt elértem azt a szintet, ahonnan csak egy lépés a nagyvállalati szektor, és mindemellett, mivel a lehető legjobb szakemberekkel dolgozom szinte minden téren, biztos vagyok abban, hogy ez sikerülni fog. Nincs bennem kétség vagy kérdés, mert egy olyan dolgot kezdtünk el eszközként használni, amit minden egyes középvállalat vagy akár mondhatok nagyvállalatot is, rosszul használ. A coaching és a tréning ugyanis azt gondolom, hogy már egyetlen egy nagyvállalat számára sem hangoznak idegenül, az azonban, hogy kikkel, milyen szolgáltatókkal, milyen módon és persze hogy milyen eredménnyel használják ezeket, koránt sem elhanyagolható tényezők.

Én a Kogwheel csapatával vettem fel közel három éve a kapcsolatot, és mondtam el világosan és egyértelműen a belső célokat, a cég stratégiai céljait és persze azt, hogy tulajdonképpen mit várok tőlük és a munkájuktól. Azt kell mondjam, hogy a megbeszélt és kitűzött eredményeket ők nem csak hogy teljesítették, de többszörösen túlszárnyalták, és így már biztos vagyok benne, hogy a következő év a terveknek megfelelően fog alakulni, és elérjük azt a kitűzött célt, amit öt éve magunk elé tettem, de nem gondoltam volna még én sem, hogy akár csak egy kicsi esélyünk is van azt megvalósítani. Végül most már látom, hogy sikerülni fog.