Tökéletes megoldás intézményi szinten

Az ember gyakran fel sem fogja, hogy egy egészen apró dologgal, egy kis odafigyeléssel vagy előre gondolkodással mekkora szerepet tud vállalni abban, hogy a környezettudatos emberek tábora szélesedjen. Én egy intézményben kezdtem el nem olyan régen dolgozni a konyhán. Nem szakács vagyok, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy láttam, hogy a használt sütő olaj kérdése egyáltalán nem megoldott az intézményben, sőt. Leginkább észre sem veszi senki, hogy bizony ekkora felhasználás mellett ezzel a kérdéskörrel foglalkozni kell. Legalábbis a jövőnk és a környezetünk jövője érdekében mindenképp ajánlott. A használt sütőolaj gyűjtő lehetőségek ugyanis egyre szélesebb körben elérhetők az országon belül.

Elkezdtem mondogatni a vezetőnek, hogy mi lenne, hogy ha megpróbálnánk valami professzionális megoldást keresni a használt sütőolaj elhelyezésére? A főnököm pedig hatalmas kerek szemekkel nézett rám. Először meg is rémültem, hogy nem lesz partner és kicsit meg is haragszik rám, de ehelyett igazat adott, és láttam rajta, hogy bántja is kicsit, hogy eddig még nem gondolt erre. Én persze azonnal a segítségére siettem és megkerestem az eQka legközelebbi használt sütőolaj gyűjtő pontját. Most pedig már kialakult rendszer van arra, hogy hogyan és ki mikor viszi el a használt sütőolaj kannákat leadni.

Kifejezetten jó érzéssel töltött el, hogy ennyire partner volt a vezető ebben, és azóta is rengeteg embernek elmondta, hogy akár a háztartásban keletkező olaj is leadható, sőt, jó lenne, hogy ha egyre több ember foglalkozna ezzel a problémával, mert ő sem gondolt rá, hogy mekkora terhelést jelent ez a fajta olaj a környezetben. Még segítséget is nyújt, hogy ha valakinek szüksége van a szállításban. Remélem egyre több intézmény kapcsolódik majd hozzánk ebben is. Nagy segítség lenne a környezetnek, ebben biztos vagyok.